https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/06/Jacco-Maris-1050x491.jpg

I love Dutch Design – Jacco Maris

In onze wekelijkse blog I love Dutch Design laten we je kennis maken met ontwerpen van Nederlandse ontwerpers die dicht bij ons hart liggen. In Nederland vinden we veel verschillende ontwerpers met uitgesproken Dutch Design ontwerpen.

Niet alleen een bepaalde groep ontwerpers behoort tot Dutch Design. Het is een alles omvattend begrip waarmee de cultuur, mentaliteit en tijdsgeest wordt aangeduid die zo kenmerkend is voor Nederland. Het denken in functionele ontwerpen die oplossingsgericht zijn. Brutaal, vrij, eigenzinnig, humaan en relativerend zijn enkele omschrijvingen van Dutch Design.

Mentaliteit

Ook het denken in vrijheid, niet meegaan met de rest van de massa en de stake holders betrekken bij de oplossing zijn van belang. Dutch Design is niet alleen maar ontwerp van Nederlandse bodem, maar gaat over een mentaliteit waarbij ontwerpers van over de hele wereld aan meewerken.

Jacco Maris – lichtarmaturen

Van niets iets maken. Het creëren van een maximaal ontwerp uit een minimale hoeveelheid materiaal.

Dit is het basisconcept dat, sinds 1994, ten grondslag ligt aan de ontwerpen van de lichtarmaturen van Jacco Maris. Het zijn stuk voor stuk unieke objecten die krachtige en spannende looks combineren met sierlijke harmonie en subtiele elegantie, en die stuk voor stuk vakkundig handgemaakt worden in de eigen werkplaats.

Het lichtdesign van Jacco Maris herken je aan de basis van metaal en staal. Deze materialen en de eenvoud in lichtontwerp zijn de belangrijkste handelsmerken van Jacco Maris Design. Roestvrij staal, zwart staal, gegoten metaal en messing zijn de kenmerkende elementen. Gebruikt op zichzelf of in combinatie met andere materialen zoals leer.

Gedurende de jaren zijn er verschillende opmerkelijke armatuurcollecties ontwikkeld, elk met haar eigen onderscheidende karakter. Hieronder vind je enkele voorbeelden:


solo

benben’s (in een groep)

mrsQ

what?


insider

Alle foto’s via: Jacco Maris 
There are no comments

Add yours