https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/01/kamer-opnieuw-indelen.jpg

Huis opnieuw inrichten

Eens in de zoveel tijd is je huis opnieuw inrichten, je slaapkamer of misschien je kantoor aan een lekkere opfrisbeurt toe. Op deze momenten sta je voor een dilemma, je moet je huis opnieuw inrichten. Laat je je inrichting voor wat het is óf ga je met frisse moed beginnen aan een nieuw en inspirerend interieur? Doe je het laatste, dan kan het wel eens lastig zijn! Waar ga je beginnen? Welke kleuren ga je elimineren en welke voeg je toe? Welke spulletjes wil ik behouden en integreren in mijn nieuwe interieur? Waarschijnlijk zullen al deze vragen aan je voorbij schieten. Wij hebben 3 handige tips om jouw inrichting op een efficiënte manier onder handen te nemen.

Bedenk welke decoratie en meubelen je wilt behouden in je nieuwe interieur

Wanneer je gaat beginnen aan het opnieuw inrichten van een kamer in je huis is het van groot belang te weten welke spulletjes en meubelen jij heel graag wilt behouden. Je neemt dit als uitgangspunt, waardoor de keuze voor nieuwe inrichting gemakkelijker wordt. Sommige items in huis geven jou een goed gevoel, hebben een mooie betekenis of zijn gewoon blijvertjes. Dat is jouw eigen keuze, maar wees je wel bewust van wat deze items zijn. Deze kennis is nodig om de verdere inrichting te bepalen.

Huis opnieuw inrichten

Je weet nu welke meubelen en decoratie ook in jouw nieuwe verlichtende interieur meegaan. De volgende stap is te bedenken welke kleur jij als basiskleur gaat nemen in je huis. Bedenk daarbij dat lichte kleuren meteen voor verlichting zorgen in een inrichting. De ruimte lijkt groter en het voelt letterlijk en figuurlijk lichter in huis. Uiteraard kun je kiezen voor één prominent aanwezige kleur die je zo nu en dan speels laat terugkomen.

Begin nu met het verder inrichten van de ruimte

Als je de voorgaande stappen hebt doorlopen, weet je welke items uit je vorige interieur behouden blijven en met welke kleuren je gaat werken. Het is nu zaak om nieuwe spulletjes te shoppen. Denk niet te moeilijk, maar ga vooral af op je gevoel. Een huiselijke sfeer creëer je volledig op gevoel. Het gaat om de kleuren, de meubelen en de decoratie die jij mooi vindt en die jou inspireren. Ga op een speelse manier aan de slag en wees niet te bekrompen. Doe wat goed voelt en jouw interieur krijgt hoe dan ook een enorme boost!

huis opnieuw indelen Huis opnieuw inrichten 1

 

Huis opnieuw inrichten kamer opnieuw indelen kamer opnieuw inrichten slaapkamer opnieuw inrichten woonkamer opnieuw inrichtenThere are no comments

Add yours