https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/07/visgraat-parket-zelf-leggen-e1436120737207.jpg

Houten visgraat vloer

Een houten visgraat vloer brengt u uw interieur in huis tot leven. Visgraat houten vloeren zijn echte sfeermakers. Het maakt niet uit of uw interieur modern of klassiek is het past in elke ruimte en straalt altijd een bepaalde warmte uit. Wanneer u kiest voor een duurzame en traditionele visgraat parketvloer kunt u er van verzekerd zijn dat u vele jaren een perfecte vloer heeft. Behalve een in visgraat gelegde parket vloer is het ook mogelijk massief houten planken als visgraat te leggen. Ook kan men bij een dergelijke vloer gebruik maken van een vloerverwarming wat ook tijdens de koude erg comfortabel is. Met de visgraat gelegde vloer verrijkt u uw woonkamer met een chique mooie uitstraling.

Type houten visgraat vloer

Wat natuurlijk ook van groot belang is voor de uitstraling is de houtsoort die voor de vloer gebruikt wordt. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen uit licht- of donkere eikensoorten. Beiden hebben hun eigen specifieke uitstraling. Er zijn natuurlijk vele andere houtsoorten verkrijgbaar waarbij ook de afwerking van de bovenlaag belangrijk is. Hoe slijtvaster de vloer is des te langer hij zonder beschadigingen gebruikt kan worden. U kunt de vloer dus laten voorzien van een slijtvaste deklaag maar ook is het mogelijk de vloerdelen te roken, stomen, loogen of beitsen. Ook de breedte en de lengte van de vloerdelen kunnen van invloed zijn op de uitstraling van het geheel.

Houten visgraat vloer zelf leggen

Het leggen van een houten visgraad vloer moet zeer zorgvuldig gebeuren. Zorg op de eerste plaats voor een goede ondergrond. Het leggen van een visgraat vloer is niet moeilijker dan van een gewone parket vloer. U moet echter wel vanaf het begin tot het einde goed geconcentreerd blijven. Wanneer u in het begin een kleine afwijking maakt zal dat sterk doorwerken naar het einde toe. Er zullen anders kieren ontstaan die zeker voorkomen kunnen en moeten worden. Maak voor u zelf een hulpdriehoek die u tijdens het leggen kunt gebruiken.

De hulpdriehoek moet zo zijn dat de rechte kanten de lengte van de parketstrook is. Ga uit van de rechtste muur. De eerste stroken moeten zeker recht liggen. De eerste twee stroken worden vastgelijmd. De stroken aankloppen met een hamer met een houtblokje ertussen om beschadigingen te voorkomen. Wanneer de eerste baan erin ligt is het grootste deel van het werk gedaan. Van een goedgelegde vloer heeft u lang plezier.

SONY DSC Houten visgraat vloer visgraat leggen visgraat parket zelf leggen 1 visgraat parket zelf leggen SONY DSC visgraat vloer zelf leggen zelf visgraat parket leggenThere is 1 comment

Add yours
  1. Monique | WritingMonique

    Ik vind het wel een heel gaaf effect geven! Weet niet of ik het zelf zo snel in mijn huis zou doen, maar vind het wel mooi!


Post a new comment