https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/11/kerstboom-steigerhout-e1446587608223.jpg

Maak het jezelf gemakkelijk: ga voor een houten kerstboom

Rond de kersttijd haalt iedereen wel een kerstboom in huis. De een haalt de kunstboom van zolder, de ander haalt bij de plaatselijke ‘kerstbomenboer’ een echte. Maar  ben je op zoek naar iets anders? Wil je niet de rotzooi van een echte boom en geen bakken met geld uitgeven aan een kunstboom? Dan is een houten kerstboom een geweldig initiatief!

Een houten kerstboom is, zoals de naam al zegt, een kerstboom gemaakt van houten plankjes. De kerstboom is er in een twee en drie dimensionale uitvoering. Op een boom met plankjes, kun je bijvoorbeeld ornamenten en kaarsjes zetten. En in een drie dimensionale boom is het zelfs mogelijk om gewoon kerstballen op te hangen!

Een houten kerstboom is de laatste jaren geen trend meer, maar voor veel mensen vaste prik in december. Ze zijn eenvoudig op te ruimen en onderhoudsarm en passen perfect in een wat stoerder, industrieel interieur.

Waarom zou ik een houten kerstboom kopen?

Misschien wel het aller belangrijkste: een houten kerstboom verliest geen naalden. En dat scheelt dus een hoop schoonmaakwerk in januari. Wie heeft er ooit met plezier de boom afgetuigd met een oud en nieuw kater?

En daarnaast ziet zo’n kerstboom van hout er ook gewoon heel hip uit. Of je nu een landelijk, stoer, industrieel of Scandinavisch interieur heb: deze ‘kerstbomen’ zijn prima aan te passen aan je persoonlijke smaak. Nog een voordeel: de houten kerstboom neemt weinig ruimte in. Handig als je woonkamer al bomvol staat met bijvoorbeeld een speelhoek en een box voor de kinderen. Een kleine boom zet je gewoon in de keuken of slaapkamer, om zo toch wat kerstsfeer in huis te brengen. Verder heeft een houten kerstboom weinig verzorging en onderhoud nodig. Na de kerstmaand ruim je de boom zo weer op en het volgende jaar tover je ‘m ook zo weer tevoorschijn.

Waar kan ik een houten kerstboom kopen?

Houten kerstbomen zijn redelijk ingeburgerd, dus je kunt ze bijna overal kopen. Zo worden ze verkocht bij de bouwmarkt, maar ook bij bijvoorbeeld een winkel als de Blokker. Er zijn zelfs webshops die zich hebben gespecialiseerd in houten kerstbomen! Kijk bijvoorbeeld eens op www.buitenwarenhuis.nl.

Een houten kerstboom is goedkoper dan een kunstboom, maar gaat minstens net zo lang mee!

alternatieve kerstboom

 

houten kerstboom kopen houten kerstboom maken houten kerstboom sloophout Houten kerstboom zelf maken kerstboom steigerhout steigerhouten kerstboomThere are no comments

Add yours