https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Bolig-Pluss-1050x700.jpg

Gewoon doen: hoekbank in een kleine woonkamer

Je hebt eindelijk jouw droomhuis gevonden. Er is echter wel één dingetje: de woonkamer is nogal klein. De sfeer, overige ruimtes en de authentieke elementen maken het allemaal goed, maar hoe richt je zo’n kleine kamer nu het slimst in?

Een kleine woonkamer is een net wat grotere uitdaging dan het inrichten van een kleine keuken. In een kleine keuken kun je namelijk nog best wat onconventionele trucjes uithalen, zoals gebruik maken van het plafond. Maar een zitplek op het plafond creëren, dat gaat gewoonweg niet.

Hoekbank in een kleine woonkamer

Je hoort wel eens dat je absoluut geen hoekbank in een kleine woonkamer moet zetten. Dat klopt in het geval van een 12-zits bank, maar anders is het gewoon een heel goed idee. Ga maar eens na; een hoekbank biedt ruim plaats aan minimaal 4 personen. En met een beetje ‘proppen’ of een net wat groter exemplaar, kun je nog meer gasten kwijt.

Maar als je bent gezwicht voor het idee dat kleine meubels wat meer lucht geven aan een ruimte, zul je structureel een zitplaats probleem hebben. Dit probleem bestaat trouwens uit twee delen:

  1. Je kunt ‘s avonds niet uitgestrekt met je lief Netflixen. Want hoe moet dat op een tweezitsbankje?
  2. Tijdens verjaardagen en andere sociale gelegenheid moeten mensen staan, aangezien je maar 2-4 zitplekken beschikbaar hebt (een tweezitsbankje en nog één of twee fauteuils)

De oplossing voor dit tweeledige probleem: ga voor de hoekbank. Met 1 meubelstuk creëer je namelijk een stuk meer ruimte dan met een aantal losse meubelstukken. Best logisch, toch?

En zo creëer je nog meer zitplek

De poef is een graag gezien meubelstuk in Nederlandse interieurs. En dat is helemaal niet zo gek. Want je kunt dit item multifunctioneel inzetten. Met een dienblad erop wordt het een extra bijzettafeltje en je kunt ‘m onder je benen schuiven tijdens het tv kijken, zodat je languit ligt. En er is nog een derde optie: extra zitplek

Inspiratie: hoekbank in een kleine woonkamer

Kun je het idee van een redelijk grote bank in een kleine woonkamer nog niet helemaal omarmen? Blijft dat innerlijke interieur stemmetje tegen je zeggen dat zo’n hoekbank eigenlijk echt niet kan? Kijk dan eens naar deze voorbeelden. Deze mensen kunnen heel gezellige verjaardagen vieren en ’s avonds met zijn tweeën op de bank liggen én hebben toch echt nog ruimte ov


Pinterest 

Home Tree Atlas 

Brit.co

The Lovely Drawer 

Pinterest 

Woon inspiratie

Goossens Wonen 

Bolig Pluss There are no comments

Add yours