https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/08/5.jpg

Wil je wat drama in huis? Het ultieme contrast: witte vloer, zwarte muur

Zwarte muren zijn nu al een tijdje een trend, maar de laatste tijd zien we op Instagram en Pinterest een kleine twist hierop die ons zeer aanspreekt: zwarte muren met een witte vloer. Een groter contrast bestaat er niet!

Niets maakt een ruimte levendiger dan een groot contrast. En wat spreekt elkaar nu meer tegen dan wit en zwart? Maar naast het ultieme contrast, houden zwart en wit elkaar ook goed in balans. Een witte vloer zorgt ervoor dat een kamer met een zwarte muur niet saai wordt en het zwart zorgt ervoor dat een witte vloer steriel aanvoelt. Zwart en wit zijn gewoon de perfecte match!

Sfeer en warmte door fotolijsten en posters

Er is een duidelijke, gemeenschappelijke factor in onderstaande interieurs. Allen maken ze gebruik van posters en mooie frames om de aanblik te breken en de ruimte wat persoonlijkheid te geven. Hang bijvoorbeeld bladeren of bloemen in de zwevende frames van Moebe, of plak een gave, zwart witte Pixelposter aan de muur.

Ben jij er nog niet helemaal over uit? Wij verzamelden een aantal adembenemende voorbeelden van een witte vloer, zwarte muur. En ze werken allemaal even mooi. Welke is jouw favoriet?


Bron: Inrichting Huis 

Uitstekend voorbeeld van hoe zwart en wit elkaar opheffen. Je bent namelijk constant je indrukken aan het balanceren: is de kamer nu steriel? Of donker en saai?


Bron: Elle Decoration 

De witte vloer zorgt voor licht in deze sombere slaapkamer.


Bron: Asos

Dit monochrome hoekje zorgt voor afwisseling in dit lichte huis. Het wit voelt hier echter niet steriel, omdat de structuur van de houten vloer en het plafond bewaard is gebleven. Het contrast wordt door dit natuurlijke materiaal en het duistere zwart zo mogelijk nog groter.


Bron: Roomed 

De natuurlijke, houten accenten van de accessoires zorgen ervoor dat deze ruimte niet koud aanvoelt.


Bron: Nyde

De houten lijsten, de stoel, het vachtje op de grond en het textiel op het bed maken dat dit een knusse, warme slaapkamer is.


Bron: Interior Junkie 

Als je weinig ruimte hebt, ben je gedwongen om een ruimte meerdere functies te geven. Deze slaapkamer is tegelijkertijd een thuiswerkplek. Door de witte vloer en de zwarte muur is dat niet storend, maar passen de twee functies eigenlijk best bij elkaar. Vooral door details als een warm vachtje over de bureaustoel.


Bron: VT Wonen

Vind je een compleet zwarte muur toch too much, maar ben je wel fan van de stijl en het idee? Probeer dan eerst een lambrisering van zwart. Deze ruimte is totaal niet overweldigend, maar juist licht met een klein beetje lef.


Bron: We are Scout 

De witte vloer is hier de finishing touch in een dramatisch, overdadig interieur. Het trekt het geheel weer wat vlak.

Bron: Scandinavian Lovesong 

De donkere kastjes en plafond geven je bijna een ingesloten gevoel. Naast al die zwarte oppervlakten, lijkt de lichte, houten vloer wel te gloeien!
There are no comments

Add yours