https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/03/IMG_9505-1050x1311.jpg

Harderwijkshuisje: binnenkijken in een groen Scandinavisch interieur met vintage en stoere elementen

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig niet voor eeuwig! De nieuwste Binnenkijker sinds lange tijd is het geweldige huis van Sanne, ook wel bekend als @harderwijkshuisje.

Heb jij wel wat met het Scandinavisch interieur? Maar hoeft de inrichting van jou niet persé aan een vast stramien te voldoen? Maak je ook graag uitstapjes naar andere interieur stijlen? Dan moet je snel @harderwijkshuisje, oftewel Sanne, op Instagram gaan volgen. De basis van haar huis is namelijk een groen Scandinavisch interieur, met veel natuurlijke materialen en strakke lijnen. Maar er mag wel wat contrast in zitten! Daarom heeft ze ook wat stoere elementen, een vleugje vintage en een flinke portie groen in haar interieur verwerkt.

I LOVE MY INTERIOR bestaat voor 90% uit de stijl van Sanne’s huis en daarom besloten we haar wat vragen te stellen. Altijd leuk om gelijkgestemden te vinden!

Waarom spreekt het groen Scandinavisch interieur je zo aan?

“Ik houd van het simpele van deze stijl, niet te veel poespas. Onze bank van The Sofa Company is daar een goed voorbeeld van. Strakke lijnen, een mooie stof en de eikenhouten pootjes geven de bank net iets extra’s. Ik kom graag bij de kringloop en vind het een uitdaging om oud met nieuw te combineren. Zoals het rotan tijdschriftenrekje naast de bank, dat geeft het geheel net wat meer karakter.”

Op wat voor hoekje in huis ben je het meest trots?

“Dan ga ik toch voor de bank! De zithoek is helemaal naar mijn zin: de nude kleur op de muur geeft wat extra warmte en op de schoolplaat van HK Living raak ik niet uitgekeken. Op de bank hebben we ruim 3 maanden moeten wachten, omdat ik een andere stof wilde dan standaard verkocht werd. Toen de bank er eenmaal was, klopte de zithoek helemaal. Ook met de visgraatvloer ben ik nog steeds erg blij. Tijdens de eerste bezichtiging zag ik er al potentie in en dat eerste gevoel bleek geheel terecht te zijn!”

Wat vind je zo fijn aan jouw huis?

“Ons huis is een typische doorzonwoning. Aan beide kanten van de woonkamer zitten grote ramen, dus het is altijd licht in huis. En waar we in ons vorige huis geen buiten hadden, hebben we nu een voor- en achtertuin en een balkon. Dat voelt echt als een luxe.”

Waar in huis kom je het liefst?

“Dat verschilt per moment van de dag. Ik start ‘s ochtends graag op de bank; rustig wakker worden en een beetje naar buiten staren. In de middag volgt een kopje thee in het oude groene stoeltje, waar je dan fijn in de zon zit. En na een lange dag heerlijk tafelen met mijn vriend of anderen. Met een goed wijntje erbij natuurlijk. En uitbuiken doen we voor de haard, in de rotan stoel. Eigenlijk ben ik best een huismuts.”

Wat ga je als volgende aanpakken in huis?

“Mijn hoofd zit altijd vol klusjes, dus houd ik netjes een lijstje bij waarin ik alles kan noteren. Het nadeel is echter dat ik wel van alles wil doen, maar wij beiden geen geboren klus wonders zijn. Soms kost een project dus wat meer tijd dan ik had gewild. Het volgende item op de lijst is het verbreden van de vensterbanken, zodat we daar heerlijke zitjes in kunnen maken. En deze lente staat ook de achtertuin op de planning. Als dat allemaal klaar is, kunnen we de schets van mijn droomkeuken – die al lang in mijn hoofd zit natuurlijk – echt gaan uitwerken. Het klinkt veel, maar ach. Het houdt je van de straat.”
There are no comments

Add yours