https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Gjorvikfeat-1-1080x706-1050x686.jpg

Het Gjøvik huis, een minimalistisch gebouw in de Noorse bossen


Het Gjøvik-huis, ontworpen door Norm Architects, is
minimalistisch design en tegelijkertijd ook een gezinswoning. Het gebouw bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen met strakke lijnen en contrasterende grondstoffen. Het grote raam is bedoeld om de natuur en het uitzicht ook visueel bij de ruimte te betrekken.

Er is nog wat anders dat opvalt aan het huis: de meubels. Deze zijn niet allemaal los geplaatst of aangeschaft, maar ingebouwd. Ze zijn afgewerkt met zachte, warme stoffen. Zo blijft het minimalistische karakter bewaard, maar is het ook gezinsvriendelijk. Kortom; dit huis is zowel praktisch als leefbaar.

Het Gjøvik huis is geweldig simpel, maar staat ook bol van het slimme design en fijne inspiratie voor jouw minimalistische interieur.

Norm Architects

We hebben al wel eens vaker over Norm Architects geschreven en ook op andere blogs zie je de naam terugkomen. Maar waar staat dit architectenbureau eigenlijk voor?
De ontwerpers van Norm Architects willen vooral terug naar de basis. Ze proberen de balans te vinden tussen rijkdom en terughoudendheid, tussen orde en complexe materie. De ontwerpen moeten kwalitatieve eenvoud uitdragen, maar grotere ideeën o gang brengen. Dit wordt gedaan met respect voor de tradities van het Scandinavisch design. Ze houden vast aan tijdloze esthetiek, het gebruik van natuurlijke materialen en streven naar modernistische principes.

Bovenstaande omschrijving kun je precies toepassen en terugvinden in het Gjøvik huis. Modern, minimalistisch en vooruitstrevend, maar ook warm en typisch Scandinavisch.

Norm Architects: “Het Gjøvik huis bestaat uit overlappende kubussen van verschillende groottes, waardoor er een intieme maar dynamische gezinswoning ontstaat. De materialen, de verschillende niveaus en de ingebouwde, op maat gemaakte meubels creeren een minimalistisch, maar toch warm gevoel. Het huis omarmt het heuvelachtige terrein waar het staat en is één met de omgeving. Omdat het in Noorwegen zou koud kan worden, wilden we een ruimte ontwerpen waar je je knus schuil kunt houden tijdens ijzige winterdagen.”

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Norm Architects.




There are no comments

Add yours