https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Petra-Bindell.jpg

7 geweldige manieren om je muur mooi én functioneel te maken

Een muur is ook maar een muur. Je kunt de oppervlakte natuurlijk wat opvrolijken met een kleurtje, maar verder is het een saaie bedoeling. Idee: maak een functionele muur die er ook nog eens geweldig uitziet.

Vaker wel dan niet blijven muren in huizen kaal. Glad stucwerk, gewit en soms een (geverfde) lambrisering in een geinig kleurtje. Eenheidsworst. Om onszelf toch nog een beetje uniek te voelen, hangen we een plankje op zodat je er wat spulletjes op kwijt kunt. Of er komt ergens een leuke poster te hangen. Maar behalve dat zo iets er wel leuk uit ziet, kun je er verder helemaal niets mee. Terwijl dat wel handig zou zijn! Wij weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij komen dus altijd ruimte te kort. Tijd dus om een muur functioneel te maken!

functionele muur

Petra Bindell 

Hierboven zie je een muur van kurk. Geniaal! Zo kun je de hele oppervlakte benutten als een groot moodboard. Vooral op thuiswerkplekken is dit een handige oplossing. Je kunt met zo’n muur een ‘clean desk’ houden en alle belangrijke papieren op de muur prikken. En voor wat sfeer en persoonlijkheid ook leuke kaarten en quotes.


Pink Elephant Deco 

Zwart is geen ‘no go’ meer in je interieur. Het is hip en als je het goed gebruikt, hoeft het de ruimte helemaal niet te verkleinen. Maar waarom pak je het niet net wat praktischer aan? Verf je complete muur met schoolbord verf. Zo kunnen je kinderen lekker kliederen en maak je er een compleet kunstwerk van. Verder handig voor to-do-lijstjes, boodschappen, taakverdelingen en afspraken.


VT Wonen  

Hou je van schoenen en woon je klein? Laat zien waar je van houdt! Hang je favoriete schoenen aan de muur met een rek van staaldraad. En maak het af met een leuk lichtsnoer, een plantje en een toffe kaart. Met losse S-haakjes kun je ook schoenen zonder hak ophangen.


Vintage Revivals 

Leuke DIY. Neem wat goedkope platen hout, boor daar om de zoveel centimeter gaatjes in, bevestig hierin houten stokjes en leg er een plankje over. Zo heb je zelfgemaakte wanddecoratie én kun je er mooi al je spullen kwijt.


West Elm 

Het gebruik van ‘oud hout’ (steigerhout, fruitkistjes, etc) is een beetje op zijn retour. Maar dat neemt niet weg dat kistjes wel makkelijk zijn. Je hoeft ze alleen maar op te hangen en er ontstaat opbergruimte. Als je gaat voor exemplaren van blank hout zoals hier, krijg je een heel frisse, moderne look. En ook leeg ziet het er geweldig uit!


Makeover 

Een dubbel statement op deze foto. Een rijke kleur en de planten die hangen zorgen voor een dubbel ‘wow’ effect. Heel handig aan deze oplossing: als je het een beetje slim ophangt, kan geen kind of huisdier je planten naar de Filistijnen helpen. Voor een wat strakkere look hang je de planten natuurlijk gewoon op een witte muur.


Groovy Magnets 

Hier kwamen wij (helaas) pas geleden achter. Er bestaat dus magneetbehang! In allerlei toffe designs en vormen, of gewoon lekker neutraal wit of zwart. Zo heb je niet alleen een uniek stukje muur, je kunt de oppervlakte nog verder personaliseren door leuke foto’s en aandenken op te hangen.
There are no comments

Add yours