https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/10/hipste-accessoires.jpg

DIY: maak de hipste accessoires met plexiglas!

Wanneer je aan een DIY (oftewel: Do It Yourself) denkt, schiet plexiglas vaak niet als eerste je hoofd binnen. Zonde, want van plexiglas zijn hele leuke dingen te maken. Plexiglas is origineel, mooi en vaak nog makkelijk te verwerken in je DIY ook! In een moderne woonwinkel of online heb je vast al eens die prachtige doorzichte accessoires gezien. Wil je nu ook zo’n prachtig accessoire? Het enige wat je hoeft te doen is online wat plexiglas op maat te bestellen en je kunt aan de slag. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Een terrarium

Je hebt het misschien al wel in het tuincentrum gezien. Kleine plantjes in een kleine etalage. Ze zien er schattig uit en ze zijn overal door je huis heen makkelijk te plaatsen. Of je er nu eentje bij de bank, in de keuken of in de studeerkamer zet, ze vrolijken je huis sowieso op. Maak je terrarium extra speciaal door er een extra kleur in te verwerken, zoals hieronder op de foto te zien is. Natuurlijk kies je voor een kleur die bij de rest van je interieur aansluit. 

hipste accessoires

Eigen ontwerp onderzetters

Een vriendin van mij zei ooit: ”Je kunt nooit genoeg onderzetters hebben.” Toendertijd klonk het een beetje raar, maar nu ik erover nadenk heeft ze toch gelijk. Onderzetters zijn namelijk niet alleen enorm praktisch tegen vlekken op je tafel, ze zien er ook vaak leuk uit en maken sfeer. Helaas hebben ze in de winkels vaak alleen saaie, eentonige onderzetters. Met plexiglas kan je zelf simpel onderzetters maken, en het leuke is dat je ze helemaal zelf kunt stylen. Met een beetje creativiteit heb jij zo eenvoudig coole onderzetters. 

 

Onderzetters met je eigen ontwerp

Een agenda
Met alle afspraken is een agenda voor veel mensen geen overbodige luxe. Maak er zelf een. In een oogwenk heb je je gehele planning en to-do-lijst te overzien, zonder dat het enorm veel ruimte inneemt in je huis. Het kost helemaal niet zoveel tijd om deze agenda te maken, als je opschiet nog geen uurtje. Het levert je jaren plezier op, en ook nog eens een strakke planning. 

Handige agenda

Spaarpot
Zeker als de dure maanden er weer aankomen is een spaarpot erg handig. En er zijn tegenwoordig niet alleen meer spaarpotten in de vorm van het welbekende roze varken. 
De spaarpotten hieronder laten zien hoe mooi de munten ook al weer zijn. Op het plexiglas kan je iets moois tekenen, wellicht waar je jouw spaargeld aan uit wil gaan geven, zoals die ene leuke vakantie of dat dagje uit. Je doel bereiken wordt op deze manier een stuk makkelijker en zeker ook leuker. Ze passen prachtige bij elkaar, en zijn een echte eyecatcher. Je kunt er dus ook meerdere maken, en die ook indelen voor meerdere spaardoelen. Voor je het weet kom je om in het geld! 

Unieke spaarpotten

Kunststof dozen
Deze klinken misschien een beetje saai, maar zoals op de foto te zien is zijn ze prachtig! Zelfs in designinterieurs zijn dit soort dozen vaak te vinden. Handig, want je kunt niet alleen in een oogopslag zien wat zich er ook al weer in de doos bevindt, de dozen houden je dierbare spullen ook stofvrij. De dozen zijn erg neutraal en passen dus in ieder interieur. Je hoeft ze niet eens als opslagplaats te gebruiken, de dozen zijn ook erg handig als bijvoorbeeld bijzettafeltje. 

Wil je meer weten over hoe je nou eigenlijk het best kunststof platen bewerkt? Meer handige artikelen vind je op dit blog.

kunsstof-dozen
There are no comments

Add yours