https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/07/Tarvahack2.jpg

DIY kast verven: 7 toffe ideeën om een oude kast nieuw leven in te blazen

Ben jij je oude meubels beu? Wil je niet meer dag in, dag uit naar dat ene saaie IKEA kastje kijken? Met een likje verf creëer je een hele nieuwe look en heb je ineens een fris meubelstuk in huis staan. Ga jij je kast verven?

Gooi je oude meubels niet meteen weg, maar blaas ze gewoon wat nieuw leven in. Je interieur en inrichting mag best wat persoonlijks bevatten, graag juist! Aan die ene kast die je al sinds je studententijd meezeult kleven waarschijnlijk een heleboel herinneringen. Dan is het toch alleen maar tof als je dat voort kunt zetten? Je smaak zal echter wel wat veranderd zijn door de jaren heen, maar een kast een update geven is zo gedaan!

Kast verven

Geef je oude kast of dressoir een simpele make-over! Een huis is pas een huis als er ook wat persoonlijks in is terug te vinden. Als ieder meubelstuk regelrecht uit de winkel komt, kun je net zo goed in een showroom gaan wonen.

Je kunt heel makkelijk een persoonlijke look creëren door een oude kast te verven. Dit is makkelijk en goedkoop en je kunt er alle kanten mee op! Heb je wat inspiratie nodig? Wij verzamelden 7 toffe ideeën.

Creëer je eigen industriële look

Met een blik verf en een beetje creativiteit kun je de hele sfeer in je woonkamer in één klap veranderen. Ga voor een grijs(groene) tint en breng met behulp van een sjabloon een tekst aan. Dit kan niet mislukken!

TIP: Is de kast al geschilderd? Schuur deze dan eerst even op, zet het in de grondverf en laat dit drogen. Zo hecht de nieuwe laag een stuk beter.

Geef een oude kast nieuw leven met pastelkleuren

Fris een oude, bruine kast op door er een lichte pastelkleur op te zetten. Dit zorgt voor een leuke persoonlijke touch in je interieur. Deze heldere gele kast is super mooi en praktisch voor opslag.

TIP: Ben je op zoek naar vintage meubels? In de zomer worden er tal val vlooien- en antiekmarkten gehouden! Kijk bijvoorbeeld eens op de Vlooienmarktenkalender.

Verf je kast in dezelfde sfeer en kleur als je interieur

Ben jij fan van de Scandinavische stijl? Verf je kast dan in een kleur die past bij de rest van het interieur. Zo houd je genoeg opbergruimte, maar ziet de ruimte er wel groot, neutraal en opgeruimd uit als de kast gesloten is.

TIP: Verf een kast die tegen de muur staat in dezelfde kleur. Zo gaat deze helemaal op in de achtergrond en zorgt het meubelstuk niet voor ruis in je zorgvuldig uitgekozen en opgeruimde interieur.

Fleur je dressoir op met coole graphics

Heb je een oud dressoir staan dat een beetje out of date is? Fleur deze dan op met een zelfgemaakt grafisch patroon in bij elkaar passende tinten.

TIP: Wil je bovenstaand project zelf uit gaan voeren? Verf dan eerst de hele kast in een basiskleur en laat dit drogen. Vervolgens maak je met schilderstape het patroon dat je voor ogen hebt. Voor scherpe randen, trek je meteen het tape eraf als je klaar bent met één kleur en ga je pas weer verder als er een vlak is gedroogd. Zorg dat je ook een deel van het tape schildert, zodat echt heel het vlak ingekleurd is.

Voeg wat persoonlijkheid toe aan een saai, standaard opbergsysteem

Ikea kasten zijn makkelijk, goedkoop en handig, maar soms zijn ze het gewoon net niet. Ze staan namelijk in ontelbare andere huishoudens! Daarom zou een persoonlijk tintje een leuke toevoeging zijn aan je interieur.

De kasten op de foto zijn onderdeel van het Bestå opbergsysteem.

Tover de commode om tot een kunstwerk

Heb je een oude commode, bijvoorbeeld waar je als kind zelf op hebt gelezen? Dan heeft deze waarschijnlijk een ouderwetse, houten look. Maak er wat moderns van door het meubelstuk in een uitgesproken kleur te verven en dit door te trekken naar de muur, bijvoorbeeld met een gedurfd behangetje of wandkleed in dezelfde tinten.

Zo wordt de commode een waar kunstwerk, in plaats van zomaar een onderdeel van de kinderkamer.

Ikea hack: Laat een simpel ladekastje meer zijn

Het Tarva-ladekastje van de Ikea is geweldig als je een klein budget hebt. Maar daar is eigenlijk ook wel alles mee gezegd. Het blanke hout ontbeert elke vorm van uitstraling of persoonlijkheid. Zelfs in een neutraal interieur wordt dit al snel saai. Gelukkig is dit snel te verhelpen: er zijn duizenden voorbeelden te vinden van mensen die dit ladekastje hebben opgeknapt. Welke van deze ultieme Ikea hacks is jouw favoriet?
There are no comments

Add yours