https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/12/Zwarte-badkamer-Home-Adore-1050x1593.png

Dit zijn de meest sprekende voorbeelden van een zwart interieur!

Een zwart interieur, of een gedeeltelijk zwart interieur, schrikt veel mensen af. Maar je kunt er echt iets unieks mee bereiken. Een look om trots op te zijn en waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Een collega van mij heeft onlangs een nieuw huis gekocht. Ze vertelde dat er nog best wel wat dingetjes gedaan moesten worden, zoals de keuken verplaatsen naar een iets logischer deel van het huis. Wat voor keuken ze dan wilde? “Mat zwart!”, zei ze met een grote, ietwat uitdagende glimlach. Alsof ze verwachtte dat ik zou zeggen; “Zou je dat nu wel doen?”

Zwart interieur

Waarom zou je niet gaan voor een zwart interieur? Het is brutaal. Het geeft contrast. Het heeft iets chiques. En het matcht prima met andere kleuren, wit, patronen of een aparte interieurstijl.

Ben je benieuwd hoe je zwart dan precies kunt toepassen in huis? Of ben je nog niet overtuigd? Lees dan snel verder! Wij hebben de beste voorbeelden van zwart-gebruik in huis voor jou verzameld. Welke is jouw favoriet?

In de keuken

Het groen in de vaas, de witte tegeltjes en de matzwarte kastjes. Omdat de tinten zo contrasteren, wordt elk detail versterkt. Kilheid wordt hier vermeden door de (bijna zwarte) krukken met houten zitvlak en de lichthouten snijplank.


Elle Decor
 
Badkamer

De zwarte en grijze tinten zijn hier zelfs doorgetrokken tot het plafond. Ja, het wordt er wat donkerder door. Maar het geeft ook een ontzettend luxe en boudoir-achtige uitstraling. En kijk ook eens hoeveel er met textuur is gespeeld. Hexagontegels als lambrisering, een donkere vissengraatvloer, betonlook voor het sanitair en grote tegels op de rest van de muur. De radiator past ook perfect in de stijl van deze ruimte.


Home Adore 

Door de ruit, de witte handdoek en het witte bad is deze badkamer een stuk lichter. Een stuk natuurlijker ook, door de houten vlonder en de planten die je achter de ruit ziet staan. Maar de zwarte kranen en de kleine zwarte tegeltjes geven wel net die stoere look. Mooiste detail hier: zelf de slang van de douchekop is in zwart uitgevoerd.


The Ultra Linx 
Kinderkamer

Op de een of andere manier vermijden mensen altijd zwart als het om hun baby’s gaat. Hoe vaak zie je nu zwarte kleertjes? Waarschijnlijk associëren mensen zwart met duister en somber, maar het kan juist stoer en ‘clean’ zijn. Wat vind jij van deze kinderkamer?


Homes to love 
De trap

Wij denken niet dat witte interieurs ooit weg gaan. Te veel voordelen om geen trend meer te zijn: makkelijk te combineren, alle mogelijke accessoires passen erbij, je kunt snel switchen van stijl, het brengt licht in huis en het geeft een opgeruimde en schone look. Maar het is wel leuk om het wit een beetje uit te dagen! Bijvoorbeeld door deze pikzwarte trap.


Sf Girl 
De woonkamer

Zoals je hier ziet, kan zwart ook een ontzettende boost geven aan een natuurlijke look. De planten, het hout en de gewoven structuren lijken er een stuk beter uit te springen, dan in een witte setting.


Planete Deco 

 

Shoppen in deze stijl op www.ilovemyinterior.com
There are no comments

Add yours