https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/02/Deze-elementen-mogen-niet-ontbreken-in-je-landelijke-interieur-6.jpg

Deze elementen mogen niet ontbreken in het landelijk interieur

Een landelijk interieur ziet er met de juiste mix van materialen en meubels heel stijlvol uit. Geen felle kleuren en geen grote eyecatchers: het landelijke interieur straalt rust en natuurlijkheid uit.

Wil je toch wat meer spanning in je huis? Door een paar moderne elementen – zoals het typerende Dutch Design – toe te voegen, ontstaat er een heel eigentijdse en persoonlijke look in het landelijk interieur.

Goede basis van aardetinten

De basis van een landelijk interieur zijn aardetinten. Kies er een paar, het liefste in een matte uitvoering, die je door je hele huis gebruikt. Wit is altijd een goede basis, maar ook grijstinten passen perfect!

Originele details en natuurlijke materialen

Een huis krijgt karakter en sfeer door originele details. Denk bijvoorbeeld aan de steunbalken in oude boerderijen of het glas in loos in jaren ’30 huizen. Een landelijk interieur past hier juist uitstekend bij, omdat daar veel natuurlijke materialen in terugkomen. Het hout en natuursteen sluiten perfect aan op de originele details van je huis.

Kies bijvoorbeeld voor een stoere keuken, een houten vloer en groene planten.

Robuuste meubelstukken

Als je de landelijke stijl in je huis wil doorvoeren, kies dan voor één groot, robuust meubelstuk als middelpunt. Denk hierbij aan een grote eettafel of een antieke kast.

Je mag er best voor zorgen dat ieder meubelstuk een eigen uitstraling heeft, door een oude kast bijvoorbeeld een nieuwe lik verf te geven. Bij het landelijke interieur mag je prima verschillende materialen en kleuren mixen. Combineer donkere muren met lichte meubels of donkere meubels op een lichte muur om je huis fris te houden.

Zorg voor een moderne uitstraling

Zet in huis een paar stoere accessoires neer, maar overdrijf hier niet mee. In combinatie met de natuurlijke materialen en kleuren kan dit al snel te druk worden. Dat beetje extra pit kun je bereiken met een eigentijdse bank of een paar gave stalen deuren. Industriële items zijn prima te combineren met het landelijke interieur, waardoor er een wat modernere look ontstaat.

Bron: www.modulnova.com
Bron: bjurfors.se
Bron: woontrendz.nl
Bron: nordicn.kr
Bron: onbekendThere are no comments

Add yours