https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/05/DIY-Closet-Door-Update.jpg

DIY deuren: Maak je interieur wat minder saai met deze geweldige creatieve deuren!

Bij het stijlen van een ruimte worden deuren vaak vergeten. Ze worden mooi wit afgelakt, er komt een nette klink op en verder wordt er niet naar omgekeken. Zo zijn ze ‘lekker neutraal’ en passen ze overal bij. Maar waarom zou je een deur niet gebruiken om een kamer een uitgesproken karakter mee te geven?

Een ruimte bestaat uit vier muren en minstens 1 deur. Over het algemeen worden vooral de muren gebruikt voor een likje verf of wat persoonlijkheid. Maar je krijgt een ontzettend leuk effect om hier juist de deur voor te gebruiken! Om je wat ideeën te geven, verzamelden we hele toffe DIY’s voor creatieve deuren. Hiermee worden jouw deuren de blikvanger van het huis!

Deuren uit een paleis

Deze DIY kost bijna niets, zowel in tijd als geld, maar laat het eruit zien alsof je een paar miljoen te besteden hebt. Het enige wat je nodig hebt zijn goedkope plafonnières van gips, lijm, spijkers zonder kop, verf in een kleur naar keuze en een toffe deurknop. Het idee is om de plafonnière in het midden van de deur te bevestigen en alles in dezelfde kleur over te schilderen. Vervolgens plaats je de deurknop weer in het midden van de plafonnière en je hebt ineens een deur die lijkt huis te horen in een Frans paleis.


One Kings Lane 

Zelf een schuifdeur maken

Een schuifdeur is ruimtebesparend, voegt een bepaalde sfeer toe aan een ruimte én is heel makkelijk zelf te maken. Je hebt er eigenlijk alleen wat planken voor nodig, die je aan elkaar bevestigt met houtlijm en de juiste gereedschappen. De DIY van A Cup of Life is een van de meest duidelijke, mooiste en goedkoopste die we konden vinden. Deze deur knutsel je al in elkaar voor €47, in 2 dagen tijd!


A Cup of Life 

Een stoere roze deur met geometrisch patroon van studs

Je hoeft natuurlijk niet persé voor roze te gaan. Blauw, mint, geel, groen of elke andere kleur doen het net zo goed in dit project. Als je maar voor studs kiest die lekker contrasteren. Wij zijn nu eenmaal fan van de roze trend, dus vandaar dat we voor dit voorbeeld kiezen. Ook dit is weer een super easy DIY. 1: Haal de deur van de scharnieren af en verf in een kleur naar keuze. 2: Span kriskras touwtjes over de deur, die je vast zet met een stukje tape. 3: Zet met een potlood puntjes langs de touwtjes. Hier komen de studs. 4: Boor gaatjes voor met een boortje dat net iets kleiner is dan de pinnen van de studs. 5: Sla de studs in de deur.


Martha Stewart 

Deur behangen

Niet een heel origineel idee, maar toch zie je het nog maar weinig op social media. Een deur met een tweede leven in de vorm van fotobehang, zelfklevend behang of een deursticker. Onthoud wel dat je de deur echt goed opschuurt voordat je er iets opplakt, heeft de lijm geen grip.


Xenos 

Deur met een (geometrisch) patroon

Nog steeds in: geometrische printjes. Je ziet ze overal op terugkomen, van kussens tot kekke behangetjes. Maar je kunt deze trend ook prima doortrekken naar je deur! Geef de deur een basiskleur en ga daarna los met schilderstape en verschillende kleuren en tinten die bij elkaar passen. Of juist ontzettend contrasteren.

Andere optie: ga aan de slag met washi tape. Geen geknoei met verf en keuze uit heel veel verschillende kleuren, patronen en diktes!


Eenig Wonen 


A little craft 

Hoe zien de deuren er bij jou thuis uit? Zijn ze allemaal strak wit of een andere neutrale kleur? Of heb je er wat spannends mee gedaan? Wij zijn ontzettend benieuwd! Laat op Facebook jouw speciale deur zien!
There are no comments

Add yours