https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/08/Brocante-tuin.jpg

Brocante tuin

Een brocante tuin straalt gezelligheid uit. Of het nu een grote of een kleine tuin is, je kan er altijd wel iets sfeervols van maken. In een brocante tuin geniet je van het dagelijkse romantische buitenleven. Er zijn in een brocante tuin altijd een paar items die je steeds terugziet. Zo zal er bijna altijd plaats zijn gemaakt voor een Frans bistrosetje. Dit is ideaal voor een klein hoekje in de tuin dat intiem moet zijn. Franse bistrosetjes zijn er in alle soorten en maten zodat je het geheel naar eigen idee kan gebruiken. Ook komen vaak de zinken bloembakken voor. Wanneer je de zinken bloembakken bloembakken vult met bijvoorbeeld het geurige lavendel brengt dit een aparte sfeer in de tuin.

Beplanting tuin

Een tuin en zeker een brocante tuin is gemakkelijk naar ieder seizoen aan te passen. Door het veranderen van de bloemen in de bloembakken ga je al met de verscheidenheid in de seizoenen mee. In het voorjaar en in de zomer kies je voor pasteltinten in de tuin. In de herfst en winter kies je voor donkere warme kleuren. Ook hierop kan je je bloembakken aanpassen. Het dienblad wat op het bistrotafeltje staat kun je ook aanpassen met seizoen producten. Wat zeker niet zal ontbreken in een brocante tuin zijn de smeedijzeren tuinmeubeltjes.

Voordelen van een brocante tuin ten opzichte van een siertuin

In een “siertuin” is er veel arbeid nodig om de tuin toonbaar te houden. Je moet alle bloemperken bijhouden, gras maaien enzovoort. Dat is in een tuin allemaal niet nodig. In een brocante tuin verander je de tuin door middel van bepaalde accenten. Er is niet veel onderhoud nodig. Een dergelijke tuin straalt gezelligheid uit niet de perfectie van een siertuin. Denk bij een brocante tuin aan een verweerd sierhekje dat tussen de rozen staat of een flessenkrat wat dan weer voorzien is van plantjes. Zo kun je vele manieren bedenken om een brocante tuin op een goedkope en eenvoudige manier gezellig te houden.

brocante in de tuin brocante roosjes Brocante tuin ideeen Brocante tuin pinterest brocante tuin Tuin brocante

afbeeldingen: pinterest
There is 1 comment

Add yours
  1. Birte

    Ik heb een héél bescheiden brocante terras met twee oude kookpotten en bierkistjes erop :-).


Post a new comment