https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/01/ilovemyinterior-1050x996.jpg

Botanisch interieur: behalve de planten moet je hier OOK op letten

Dé interieurtrend van de laatste jaren: een urban jungle. Zo’n inpandig bos is een onderdeel van de trend botanisch wonen en niet voor niets een geliefd onderwerp op social media. Het levert prachtige foto’s op én is heel gezond voor je.

Heb je niet bepaald groene vingers, maar wil je wél heel graag botanisch wonen? Of heb je wel al veel planten, maar wil je het botanische doortrekken naar je hele interieur? Lees dan even verder. Want botanisch wonen draait niet alleen om het wegzetten van een heleboel groen, het gaat om de sfeer die je hele huis uitademt. Een groene tint op de muur, groene glazen vazen, kussens met een botanisch printje of een gedurfd behangetje.

Botanisch behang

Als er iets is waar de ‘plantentrend’ helemaal mee samen gaat, is het behang. In eerste instantie denk je misschien aan behang met een plantenprint. Wil je het natuurlijk houden, maar toch net iets anders? Dan is behang met een dierenprint misschien helemaal wat je zoekt. Hier vind je de gekste behangetjes, van drukke bloemenvelden tot gigantische bananenbladeren.

Houd je niet echt van behangen? Of heb je geen idee hoe dat eigenlijk moet? Je kunt de trend ook doortrekken naar je muren door deze gewoon in een groene tint te verven. Gemakkelijk aan te brengen en je creëert er een natuurlijke look mee. Voor een speels effect, kun je een lambrisering verven en wat posters en kaarten in botanische stijl ophangen.

Woondecoratie met botanische prints

De variatie is enorm en je kunt er niet omheen: woondecoratie met botanische prints. Denk aan sierkussens met cactusprint, vogeltjesprint of plantenprint. Vaasjes met botanische print. Ananassen in alle soorten en maten, flamingo’s. Schilderijen met een plantentak, glazen frames waartussen je een blad kunt hangen, vintage posters met planten en bloemen De keuze is oneindig. Ben je handig? Dan kun je met stofjes met botanische prints ook zelf leuke woonartikelen maken, zoals een kussenhoes of waszak.

Het allerleukste is natuurlijk om een echt blad, bloem of tak in een frame te stoppen. Het mooiste komen deze uit in de transparante frames van Moebe.

Jute vloerkleden

Teveel botanische prints en planten in je interieur kan zorgen voor een onrustig gevoel.  Houd je muren en meubilair daarom het liefst neutraal, of in een lichte tint groen. En je interieur is eigenlijk niet af zonder vloerkleed! Wil je dat urban jungle gevoel goed doorvoeren? Kies dan voor een jute vloerkleed, of een kleed in een natuurlijke tint.
There are no comments

Add yours