https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/10/Urban-Jungle.jpg

Botanisch interieur: zo ziet dat er uit!

Er lijkt maar geen eind te komen aan de populariteit van een botanisch interieur. Al een aantal jaren is het de normaalste zaak van de wereld om van je huis een soort asiel voor planten te maken. En heel eerlijk: we love it!

Een botanisch interieur bestaat natuurlijk niet alleen maar uit planten en verder wat willekeurige meubels. De trend heeft zich ontwikkeld tot een echte interieurstijl, die je bereikt met een aantal typische kenmerken. Benieuwd hoe jij je huis om kan toveren tot een mooi stukje natuur? Lees dan even verder.

Wat betekent botanisch eigenlijk?

Laten we simpel beginnen. Botanisch is gewoon een heel mooi woord voor ‘plantkunde’. Je vindt in een botanisch interieur dus alles terug wat met planten te maken heeft. De basis van je huis  houd je rustig en verder ga je los met potten, printjes, patronen, planten en de kleur groen in allerlei verschillende soorten tinten.

Het botanische interieur wordt ook wel urban jungle genoemd. Het is een woontrend waarbij het interieur helemaal wordt ingericht in jungle sferen, maar dan uiteraard op een subtiele en trendy manier. Prints van bladeren, bloemen en insecten, houten meubels en woonaccessoires en mooie planten: je ziet het allemaal terug in deze stijl. Wat ook erg goed combineert met al dat groen: goudkleurige woonitems. 

Het idee is dat je de jungle naar je huis brengt, maar dan op een subtiele en smaakvolle manier. 

Botanisch interieur 1

De sfeer van het botanische interieur

Een interieur dat voldoet aan urban jungle, heeft een unieke sfeer. Huizen die in deze stijl zijn ingericht, geven je meteen een ontspannen gevoel. Wie zou dat niet hebben, zo midden in de natuur? Daarnaast is het een vrij rustig interieur, al lijkt  dat misschien niet meteen met al die natuurprintjes en houten accenten. Door de balans op te zoeken, creëer je met accessoires juist een rustige omgeving. 

Wil jij jouw inrichting mee laten lopen met de laatste woontrends van het moment en heb je de voorkeur voor een interieur met een rustige, natuurlijke en ontspannen uitstraling? Dan is deze trend zeker iets voor jou!

Botanisch interieur 2

Een urban jungle in jouw interieur: drie tips

Wil jij ook een botanisch interieur? Gebruik dan onderstaande drie tips om dit eenvoudig en zonder al te veel kosten te doen. 

Tip 1:

Haal planten in huis. Je hoeft je woning niet om te toveren tot een echte jungle, maar een interieur met botanische look moet wel wat planten hebben. Schaf een grote kamerplant aan, zet wat kleine plantjes voor het raam en hang een leuke plant aan de muur of het plafond en je bent al een heel eind op weg.

Tip 2:

Neem kussenhoezen met botanische printen. Denk hierbij aan een print met bladeren, een print met bloemen en/of een print van een insect.

Tip 3:

Decoreer je interieur met flessen en vazen in rustige kleuren. Authentieke apothekerspotten passen goed in een urban jungle. Je kunt deze natuurlijk gebruiken voor opslag, maar je kunt de potten ook gebruiken als decoratie.Botanisch interieur 3

Botanisch interieur 4

Botanisch interieur 5

Botanisch interieur 6

Botanisch interieur 7

Botanisch interieur

 

Afbeeldingen via: urbanjungebloggers, google, pinterest, vtwonenThere are no comments

Add yours