https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/02/Home-Deco.jpg

Boho chic interieur: een mix van kleuren, vrolijkheid en jouw persoonlijkheid

Een stijl voor diegenen die wat rommeliger zijn aangelegd: boho chic. Boho is de afkorting voor ‘bohemien’, een interieur stijl met veel kleuren, warme materialen en organische vormen.

De boho chic interieurstijl vind je steeds meer terug op social media als Instagram en Pinterest. Maar wat houdt de stijl nu precies in? En welke materialen en items moet je combineren om die leuke, kleurige en vrolijke stijl te creëeren?

Boho chic is een stijl voor mensen die graag buiten de lijntjes denken. Voor creatievelingen en mensen die altijd vol zitten met nieuwe ideeën. Het is namelijk geen stijl waarbij je aan bepaalde regels ‘moet’ voldoen of details in acht moet nemen. Misschien kun je boho chic nog het beste omschrijven als willekeurig en druk. Er zijn weinig lege plekken te bekennen in een bohemien huis. En zijn die er wel? Dan worden ze snel opgevuld met schilderijen en toffe vintage vondsten.

Waar komt bohemien vandaan?

De term ‘bohemien’ (waar boho een afkorting van is), komt uit het Frans en werd simpelweg gebruikt om de inwoners van Bohemen (een streek in Tsjechië) aan te duiden. De zigeuners die in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk verbleven, claimden dat zij uit die streek afkomstig waren. En langzaamaan werd ‘bohemien’ een synoniem voor de Roma.

Wat verderop in diezelfde 19e eeuw, werd het leven van de rijkere burgers in de steden steeds vrijer. Er werd gedanst, gelachen en men brak met de strenge sociale regels die er eerder heersten. De mensen die zich in deze kringen bewogen, begonnen zich ‘bohemien’ te noemen – naar de vrije en rusteloze manier van leven die ze ook dachten te kennen van de zigeuners. Niet alleen wat betreft omgangsvormen werden mensen vrijer. Ook interieurs kregen een make-over: kleuren, persoonlijke items, frivoliteit en eigenlijk alles wat men gewoon mooi vond, kwam in huis terecht. Maar natuurlijk wel van goede kwaliteit en een chique uitstraling, want de bohemiens hadden genoeg te besteden. En zo is het bohemien interieur geboren.

Kenmerken boho chic interieur

We schreven net dat er geen enkele regels zijn in het boho chic interieur, maar er zijn natuurlijk wel een paar kenmerken. Denk hierbij aan neutrale kleuren met felle accenten, meubels met ronde vormen en in rijke stoffen, natuurlijke materialen als bamboe, hout en riet, planten en woonaccessoires die je simpelweg leuk vindt. Of je deze accessoires nu bij een Scandinavische design webshop of een Frans brocante winkeltje koopt, dat maakt niet uit. Het gaat vooral om jouw persoonlijke smaak en stijl!

Spelen met kleuren, vrolijkheid en mooie spullen. Wie wilt dat nu niet?

Inspiratie boho chic interieur

Kun je je nog niet helemaal voorstellen hoe zo’n boho chic interieur eruit ziet? Wij gingen voor je op zoek naar de mooiste voorbeelden!


La fabrique a deco
 

Oak furniture 

Anna blogie 

Instagram @bohokc

Rover at home 

Froy 

Pinterest 

My Domaine 

Home Deco 
JungalowThere are no comments

Add yours