https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/FR_WEB_BRAND_book_1024x466_0b3956bd-d383-48c1-ba83-313d93f3cdd3_1024x1024.jpg

De beste boeken over Scandinavisch design: offline inspiratie

We brengen zo veel tijd online door – Instagram, Pinterest, blogs – dat we soms vergeten dat er ook nog zo iets bestaat als een boek. Je weet wel, zware vierkanten van papier die in je kast stof staan te happen. En waar je voor de komst van internet nog best wat tijd aan besteedde.

Boeken zijn niet alleen heel informatief, ze zien er ook nog eens heel mooi uit in de kast of op de koffietafel. Druk met een boek dat aansluit op jouw woonsmaak, net die laatste stempel op je huis. En heb je even een rustmomentje, dan kun je eindeloos bladeren en inspiratie opdoen!

Boeken over Scandinavisch design en interieur

Scandinavisch design is echt al tientallen jaren populair. Er zijn dus boeken vol over geschreven. En in zo’n boek ga je waarschijnlijk net iets beter begrijpen waar de stijl om draait, dan enkel de mooiste Instagram plaatjes liken. Maar welke titels zijn nu de moeite waard om aan te schaffen? Wij stelden een handige lijst voor je samen van literatuur over Scandinavisch design. Lees waarom strakke lijnen zo belangrijk zijn, wat al dat hout in Scandinavische huizen doet en wat nu de reden van het vele wit-gebruik is.

The Kinfolk Home – Nathan Williams

Je ziet dit boek echt bijna op iedere koffietafel liggen als je Instagram opent. Waarom eigenlijk? Kinfolk predict de slogan ‘slow living’. En dat is iets wat iedereen wel aanspreekt. Het gaat om rustig de tijd nemen voor jezelf en het creëeren van een bewuster en mooi thuis. Dat je hierbij veel Scandinavisch geïnspireerde interieurs ziet is geen toeval’ de strakke lijnen, zachte tinten en duurzame materialen zorgen voor een kalmte die bijdraagt aan het slow living gevoel.

 

Monochrome Home – Hilary Robertson

Je huis inrichten met zwart en wit is en blijft chic. Hilary Robertson laat in dit boek zien hoe de contrasterende tinten dramatisch effecten kunnen creëren, of je ze nu alleen of samen gebruikt, van klassiek tot eclectisch.

Een monochroom interieur lijk eenvoudig, maar pakt vaak uiterst elegant uit. Speel met zwart, wit en iedere grijstint daar tussen en verwonder je over de verschillende schema’s die verschillende effecten bieden. Hillary Roberston legt niet alleen haarfijn en duidelijk uit wat je allemaal kunt bereiken met verschillend zwart- en witgebruik, maar laat je ook 13 interieurs ter inspiratie zien. Fantastische huizen van kunstenaars, architecten en ontwerpen over de hele wereld, van Londen tot Parijs, Kopenhagen, het Zweedse platteland en New York: een monochroom interieur werkt overal.

 

Northern Delights – Emma Fexeus

Vraag je je wel eens af waarom eigenlijk iedereen zich zo aangetrokken voelt tot een Scandinavisch interieur? In dit boek legt Emma Fexeus het zeer eenvoudig uit. Je komt er achter waarom design uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken zo tijdloos, functioneel, esthetisch en kwalitatief is. Naast de iconische ontwerpen die uit deze landen komen (Denk aan de tulp stoel van Eero Saarinen, artisjok lamp van Poul Henningsen of de Y-stoel van Hans Wegner), wordt er vooral aandacht besteedt aan jonge en nieuwe ontwerpers die de Scandinavische stijl zowel willen behouden als vernieuwen.


https://www.bol.com/nl/p/northern-delights/9200000010091285

Modern Living Scandinavian Style – Claire Bingham

Een huis inrichten dat zowel eenvoudig, functioneel, knus en rustig oogt en waarin geen enkel meubelstuk ‘zomaar’ is neergezet, kan een uitdaging zijn. Het geheel moet het liefst handig ingedeeld en ruimte besparend zijn. Zo sluit de ruimte perfect aan bij het dagelijks leven én is een lust is voor het oog. Wat is het toch met de Scandinavische stijl waardoor dit altijd lukt?

Claire Bingham laat aan de hand van prachtige interieurs zien wat er zo speciaal is aan de Scandinavische interieurbeweging. Daarnaast staat het vol met praktische tips over hoe jij dit ook kunt bereiken en hoe jouw huis lichter, beter en mooier wordt. Na hierin gelezen te hebben, ben je op de hoogte van de geheimen die er rondgaan tussen ‘Nordic chic’ aanhangers. De moeiteloze en tijdloze Scandinavische stijl zal nooit uit de mode gaan.

Scandinavia Dreaming – Angel Trinidad

Scandinavia Dreaming gaat over het verhaal van Nordic Design, waarin elegantie, functie en traditie gelijke rollen spelen.

Scandinavisch design heeft eigenlijk twee persoonlijkheden. Aan de ene kant kun je een Scandinavisch interieur open, licht, vriendelijk en los noemen. Maar er is ook de wat humeurige tegenhanger die vooral uitgaat van slanke en verfijnde ontwerpen die tijdloos en traditioneel zijn, waarbij er zwaar wordt getild aan invloeden uit de natuur.

Scandinaviërs hebben hun omgeving altijd als uitgangspunt gebruikt. Daarom zie je zoveel daken met dakpannen, die worden gebakken uit de alomtegenwoordige kleiafzettingen. En die grote ramen? Die zitten er om tijdens de donkere en lange winterdagen zoveel mogelijk licht binnen te laten. In Scandinavia Dreaming vind je oogverblindende interieurs, architectuur en producten die de rijkdom, variatie en intensiteit laten zien.

Scandinavian Style at Home – Allan Torp

Interieurontwerpers laten zich steeds vaker inspireren door de designfilosofie van Scandinavië. Logisch ook, want het uitgangspunt is dat alledaags design zowel mooi als praktisch, betaalbaar en toegankelijk moet zijn.

In dit handboek lees je hoe je je huis kunt inrichten dat is geïnspireerd op Scandinavisch design. Aan de hand van elke kamer, wordt er verteld over klassieke meubelstukken en must-have accessoires. Naast woonitems, kom je ook wat te weten over veelvuldig gebruikte kleuren en wat er precies bij jouw persoonlijkheid past. Kun jij ook geen genoeg krijgen van Scandinavisch geïnspireerde interieurs en wil je dit zelf nog verder doorvoeren? Dan is dit boek een echte aanrader!

 
There are no comments

Add yours