https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/03/IMG_20180314_083544_509.jpg

Binnenkijken in een industrieel en bohemian interieur: gezellig en stoer

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, zijn we op I LOVE MY INTERIOR gek op de Scandinavische stijl. Maar we maken graag uitstapjes! Bij deze binnenkijker slaan we 4 interieurs in 1 klap. Meet @moodiezzstijl: industrieel en bohemian, gezellig en stoer.

Het is niet zo gek dat het huis van @moodiezzstijl, oftewel Mariska, ons zo aanspreekt. Het is namelijk wit en hout wat hier de klok slaat. Het stadsappartement in Schiedam is een oase van rust in de drukke randstad. Kleur zul je er niet zo snel vinden. Maar saai? Nee, ieder hoekje in dit huis blijft boeien. Hoe dat komt? We vroegen het even na voor je. Kom je ook binnenkijken bij @moodiezzstijl?

Hoi Mariska! Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

“Ons appartement is niet zo groot, 70 vierkante meter. Met zijn tweetjes is dat natuurlijk meer dan genoeg, mits je slim bent met de indeling en de basis. Daarom willen we alles zoveel mogelijk wit houden, voor een ruimtelijk fris gevoel. Daarom heb ik qua meubels gekozen voor een mix van een industrieel en bohemian interieur. Zo zit er een stoer randje aan ons huis, maar voelt het door de natuurlijke materialen en warme stoffen ook heel ‘cosy’ aan.”

Waarom spreekt het industrieel en bohemian interieur jou zo aan?

“Om het heel simpel te houden: hier voel ik mij gewoon het lekkerst bij. De basis is wit en rustig en de decoraties geven smoel aan het geheel. Dat doe ik onder andere door oude materialen te gebruiken, hierdoor wordt het interieur echt een stuk spannender. Die oude items hebben al een heel verhaal achter zich liggen, waardoor ze echt sfeer toevoegen. Doorleefde, sleetse en hergebruikte spullen krijgen bij ons een nieuw leven; we gebruiken spullen op een andere manier dan de oorspronkelijke functie, of gooien er de witkwast overheen.”

Op wat voor hoekje in huis ben je het meest trots?

“Eerlijk gezegd vind ik ieder plekje in huis geweldig. Overigens neemt dat mijn veranderingsdrang niet weg hoor; ik ben regelmatig aan het schuiven. Het kan altijd leuker en beter! En als ik dan toch wat moet kiezen: de slaapkamer was het makkelijkst om te toveren, met het meeste effect.”

Wat vind je zo fijn aan jouw huis?

“Het is een appartement en dus gelijkvloers. Ik vind het een heel rustgevend idee dat we hier oud kunnen worden. Dit huis is een blijvertje.”

Wat in huis was de grootste uitdaging om te verbouwen of te stylen?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is de badkamer. We hebben hier bijna alles zelf verbouwd, veranderd en aangepakt, maar ik ben nog steeds niet tevreden. Het project loopt nog steeds.”

Wat is het volgende op je wishlist?

“De badkamer afmaken! Dat het nog steeds niet af is, blijft een doorn in het oog. En in de keuken zoek ik nog steeds een vervanging voor de huidige eetbar. Ik kijk overal, maar ik heb hier nog steeds niets naar mijn zin voor gevonden. Dus mocht je wat weten: ik wil het liefst iets van een vintage toonbank of werkbank!”

Alle foto’s eigendom van @mooddiezzstijl
There are no comments

Add yours