https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/10/Bijzondere-Orchideeën-Woonplanten-van-de-maand-november-4.jpg

Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november

MOEBE

De orchidee is een bloem die al eeuwenlang bewierookt wordt om haar oogstrelende karakteristieken. De bloem kent vele volgelingen in de vorm van deskundige liefhebbers, onderzoekers, verenigingen en zelfs orchidee-bezitters die met hun bloem meedoen aan heuse wedstrijden. Deze bloem met haar glimmende bladeren, ranke stelen en vlinderachtige bloemkoppen is ook een vertrouwd beeld in huis. Voor elke maand zijn er specifieke typen orchideeën die perfect aansluiten bij de tijd van het jaar en een voortreffelijke aanvulling zijn in het interieur.

Woonplant van de maand november

De herfst is een periode van verandering. Terwijl buiten de wind, regen en wolken voorbij drijven, verandert de natuur van gezicht. Het is een seizoen van najaarsrust, warme kleuren en oogsten. Oogsten is dan niet enkel op te vatten in de fysieke zin. Het betekent ook vaak het reflecteren op jezelf en op het afgelopen jaar. Het interieur van je huis kan hierop ingericht worden. De rust mag wederkeren in huis, in aanloop naar de winter. Er zijn een aantal bijzondere orchideeën die naadloos aansluiten op het herfstgevoel van de maand november.

Energiek en eigenzinnig

Een typische orchidee voor de maand november is de Bromelia. De Bromelia is een eigenzinnige orchidee. Met regelmatig licht en water is deze afstammeling van Latijns-Amerika een lichtpuntje in huis. Het is een grote bloem die omhoog groeit. Oranje, geel, paars en rood zijn te onderscheiden. Soms groeit de bloem zelfs in twee-kleur. De Bromelia bloeit slechts één keer. Het heeft een elegante, exotische schoonheid, die veel karakter aanbrengt in huis. Met zijn mooie vormen past de Bromelia zowat bij elke woontrend of interieur.

Andere orchideeën voor november

Er zijn meer dan 20.000 soorten orchideeën te tellen. De prachtige bloem met haar kelkbladen, kroonbladeren en haar stempel is een juweel voor elk interieur. Andere typen van deze bijzondere woonplant voor de maand november zijn de Cattleya. Het wordt wel de koningin van de orchideeën genoemd. De sterk geurende, grote bloemen zijn te vinden in de mooiste kleuren. November is uitstekend geschikt voor de Cymbidium, een klassieker. Lipkleuren zijn beschikbaar in twee of meertakkers. De bloemen blijven erg lang goed. Ook de Brassia is een opvallende verschijning. Deze subtropische bloem kent geurende, spitsvormige bloemen aan een lange stengel. De Zygopetalum is een orchidee uit Latijns-Amerika waar ze zowel vrij als aan bomen groeit. Het heeft herfsttinten en verspreidt een zoete geur. De Dendrobium is een plant met een stevige stam en kent veel diversiteit in de ontwikkeling van de bloemenkam. Deze Aziatische orchidee verschijnt in het wit, rood en lila.

Verzorging van de orchideeën

Let bij de verzorging altijd op schimmels. Spikkeltjes op de stam of bladeren impliceren een schimmel. De voeding van de meeste orchideeën is in de maan november eenvoudig. Water en licht volstaan, met soms wat plantenvoeding. Vermijding van direct zonlicht is wel aan te raden. Overdaad aan water is funest voor de plant. Uitgebloeide planten kunnen nieuwe scheuten maken, wanneer takken zorgvuldig afgeknipt worden en in de aarde worden geplaatst.

De planten geven veel pracht aan elk interieur, zonder veel te vragen aan verzorging. De maand november leent zich zeer goed voor het plaatsen van de fraaie woonplanten in huis.

Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 1 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 2 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 3 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 4 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 5 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 6 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 7 Bijzondere Orchideeën Woonplanten van de maand november 8
There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.