https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/07/@jellinadetmar.jpg

De beste ideeën om van jouw huis een ‘urban jungle’ te maken

Planten maken je interieur helemaal af. Fan van zwart en wit, maar ben je bang dat het te koud aan zal voelen? Met een paar mooie huiskamerplanten in  potten in jouw stijl, is dit probleem al snel verholpen. Planten geven je huis een warme en natuurlijke uitstraling, wat voor soort basis je ook gebruikt.

Wij vinden zelf dat een urban jungle het mooist uitkomt tegen een natuurlijke basis. Houten elementen, beige en crème tinten, witte muren. Door planten in je huis neer te zetten creëer je een geweldig contrast, zonder dat het schreeuwerig wordt. Een ideale oplossing als je van een rustige omgeving houdt, maar niet wilt dat het saai wordt.

Voordelen van planten

Planten zijn niet alleen goed om contrast aan te brengen in je huis. Het is ook nog eens hartstikke gezond om tussen de planten te zitten! Ze produceren namelijk zuurstof, waardoor de lucht in je huis zuiverder is. Hierdoor kun je beter nadenken, zul je minder snel last hebben van hoofdpijn en slaap je beter.

Mensen beginnen daarnaast te beseffen hoe belangrijk het is om in de natuur te zijn. Maar niet iedereen heeft een tuin of een balkon of de tijd om te tuinieren. En constant vazen vullen met verse snijbloemen, kan redelijk in de kosten lopen. Planten daarentegen schaf je één keer aan en als je ze op tijd water geeft, afstoft en dode takken en bladeren eruit haalt, heb je er bijna een leven lang plezier van!

Urban jungle

De term voor al die mooie planten in huis, is ‘urban jungle’. Ben jij ook fan? Hieronder vind je een aantal ideeën om planten in je huis te plaatsen. Onze favorieten op het moment zijn cactussen, pannekoekenplanten en de bananenplanten. Wat zijn die van jou?


#1: Everything Elze 


#2: Intratuin 


#3: Pinterest


#4: Lisanne van de Klift


#5: Aestate Studio 


#6: Roomed 

#7 Jellina Detmar

#8 Sophia Galleria

#9 Planten in potten van Zakkia

#10 Planten en takken in de vazen van House Doctor

 
There are no comments

Add yours