https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/10/vestbjerg-lits-jumeaux-1-1.jpg

Bepaal de sfeer in je slaapkamer met het juiste beddengoed

Wist je dat je ongeveer een derde van je leven slapend doorbrengt? Dat betekent dus ook dat je een derde van je tijd in bed ligt, in de slaapkamer. Die plek mag dus ook wel wat aandacht verdienen.

Veel mensen geven hun woonkamer de meeste aandacht. Hier breng je dan ook veel tijd door, zo is de redenatie. Maar dat is dus niet waar: je brengt een derde van je leven slapend door, in de slaapkamer dus. Die andere tweederde is verdeeld over je werk, reizen, uitstapjes én thuisblijven. En thuis ben je ook vaak in de keuken te vinden, of op de wc bijvoorbeeld.

Slaapkamer inrichten: juist beddengoed kiezen

Goed, de slaapkamer dus. Hier een geschikte look voor vinden is best moeilijk. Je wilt rust creëren, maar ook je persoonlijkheid laten zien. En heb je een niet zo heel groot huis? Dan moet er waarschijnlijk ook nog een kledingkast komen te staan. Is het echt klein bij jou? Goede kans dat er ook een thuiskantoortje in het hoekje van de slaapkamer staat gepropt. Wat in ieder geval zeker is: het beddengoed maakt een hoop sfeer. Het bed neemt nogal wat ruimte in, waardoor je een groot vlak hebt om met kleur, materiaal en textuur te spelen. Iets om over na te denken dus.

Rust

Wil je echt vooral rust in de slaapkamer? Werk dan met neutrale tinten (grijs, wit, bruin) en kies voor verschillende materialen en texturen wat betreft de accessoires, meubels en stoffen. Zo voorkom je dat het een saaie bedoeling wordt.


Makeover 

Yumeko 
Persoonlijkheid

Een hele drukke slaapkamer zal niemand echt graag willen. Maar je kunt wel wat persoonlijkheid toevoegen door middel van een gewaagd dekbedovertrek. Vooral SNURK is hier een kanjer in! Dit merk maakt beddengoed met humor. Zo lijkt het alsof je in een bloemenveld ligt, een duik neemt in het zwembad of bedoven bent onder toast. Ja, dat laatste lees je goed.


SNURK (te koop bij: Ilovemyinterior)

Iets rustiger kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld met dit dekbedovertrek met stippen en ruitjespatroon van Mette Ditmer.


Mette Ditmer (te koop bij: Bijenkorf)

Ben jij juist over the top? Dan staat dit dekbedovertrek van Essenza nu op je verlanglijstje!


Essenza (te koop bij: Wehkamp)
Laagjes

Wat altijd erg goed werkt voor wat meer sfeer: laagjes. Leg wat extra kussens op het bed, zorg voor een extra plaid of sprei, leg een vloerkleed op de vloer. Doordat dit allemaal textiel is wordt het niet te druk in de slaapkamer, maar kun je nog wel wat stijl toevoegen.


Home Deco 
Gezellig

Een lekker Nederlands woord en begrip, maar wel heel belangrijk. Het is een stuk lekkerder in slaap vallen en wakker worden als je je er thuis voelt. Met alleen rust bereik je dat niet (altijd); het kan dan snel saai worden. Ga dus op zoek naar een gave poster of foto’s, naar warme textielsoorten, zet hier en daar een plantje neer, hang een mooie doek aan het plafond of zoek de goede verlichting uit.


Apartment Therapy

Vestbjerg (te koop bij: VT Wonen)There are no comments

Add yours