https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/03/badkamer-verlichting-2.jpg

Badkamerverlichting

Een van de belangrijkste ruimtes in huis is de badkamer, dit maakt badkamerverlichting daarmee ook belangrijk. Badkamerverlichting moet dynamisch zijn, fel genoeg om in de ochtend je te kunnen scheren en je make-up te kunnen aanbrengen maar ook kunnen veranderen naar sfeervol om heerlijk te kunnen ontspannen. De badkamer is een ruimte met veel vocht, vooral als je gaat douchen, de veiligheid van je verlichting is daarmee heel belangrijk

Verschillende soorten badkamerverlichting

Basisverlichting

De basisverlichting in je badkamer is de hoofdlamp, deze zorgt ervoor dat er genoeg licht is in de badkamer om alles goed te kunnen zien. Je moet immers in de spiegel kunnen zien wat je aan hebt voor vandaag. Veelal wordt hier voor TL-verlichting gekozen maar zelf zou ik eerder ( LED ) dimbare spots nemen die je zowel als basisverlichting als sfeerverlichting kunt gebruiken.

Taakverlichting

De naam zegt het al, het is verlichting die echt iets voor je doet, met dit soort verlichting wordt de verlichting bedoelt die boven de wastafel of spiegel hangt om extra fel licht te hebben bij het scheren en het opdoen van je make-up. Zo kun je alles goed zien in de ochtend.

Sfeerverlichting

Veel badkamers worden tegenwoordig omgetoverd tot een heerlijke spa, en geef deze mensen eens ongelijk. Het is heerlijk ontspannen in zo’n badkamer na een dag of week hard werken. Om een ontspannen sfeer te creëren in de badkamer wordt er gebruik gemaakt van dimlicht. Dit kan door accentverlichting maar ook door middel van een hele berg kaarsen! Als je een nieuwe badkamer neemt is het aan te raden om de sfeerverlichting ook te kunnen gebruiken als basisverlichting.

Veiligheid badkamerverlichting

Door de hoeveelheid vocht in een badkamer is het belangrijk dat je badkamerverlichting hier goed tegen kan. Om dit te kunnen meten hebben ze internationaal afgesproken dat een lamp een IP-waarde krijgt, het eerste getal is de graad tegen stof en de tweede tegen water. Voor je badkamer kun je dus verschillende soorten verlichting gebruiken. Aan te raden om in een badkamer verlichting te nemen met een IP-waarde van 44 of 45.

badkamer led verlichting Badkamer verlichting 1 badkamer verlichting 2 Badkamer verlichting 3 Badkamer verlichting inbouwspots badkamer spotjes badkamer verlichting badkamer 1 Flat 121 voorbeeld-badkamer



There are no comments

Add yours