https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Topps-1050x1261.png

Lekker veel badkamer inspiratie: dit zijn de badkamer trends 2018

De badkamer is geen ruimte die je ieder jaar weer eens flink onder handen neemt. Daar zijn de werkzaamheden nu eenmaal te duur, groots en tijdrovend voor. Maar ben jij een van de gelukkigen die toch al een renovatie op de planning had staan? Of net eigenaar van een nieuw huis met lelijke badkamer geworden? Lees dan even verder!

Van statement badkuipen tot dubbele douches, we zochten voor jou de meest inspirerende badkamers bij elkaar. Zo ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste trends en mogelijkheden en krijg jij die badkamer waar je nog jaren mee door kunt!

Badkamer trends 2018 combineren

Je zult trouwens zien dat al deze trends met elkaar te combineren zijn. Messing en goud gaan prima samen met indigo, of maken dat opvallende kastje nog opvallender. En blauw staat weer geweldig in een klassieke badkamer, waarin je best een verzonden bad kunt verwerken. Wat zijn jouw favoriete trends? En welke zou jij met elkaar combineren? Laat het ons weten!

Blauw

De kleur blauw doet denken aan water en zee, wat natuurlijk perfect bij een badkamer past! Dit jaar zien we vooral veel indigo terug komen. Een diepe, dramatische kleur waar je alle kanten mee op kunt.


Mad about the house 

Topps tiles Topps 

Brutale details

Deze trend is niet voor diegenen die nog jaren tegen een badkamer aan willen kijken. Want wie weet hoe je over een paar jaar tegen een rood kastje of tegels met reliëf aankijkt? Maar als je wel van wat spanning houdt: er mag weer wat kleur de badkamer in! Geen avocado groen of dof oranje uit de jaren ‘70, maar wel enkele uit het oog springende details.


Inside Out 

Behance 

Klassieke stijl

Wellicht is dit niet eens echt een trend, maar gewoon een stijl waarmee je altijd goed zit. De klassieke badkamers zoals je ze vaak in Victoriaanse en Edwardiaanse Engelse huizen ziet, blijven populair. En niet gek ook, aangezien ze alleen maar karakter en stijl uitstralen. Het middelpunt van zo’n badkamer is vaak een losstaand bad op pootjes. Geen ruimte? Dan kom je al een heel eind met mooie deurknoppen, een uit één stuk porselein bestaande wasbak en half betegelde wanden.


This old house 

My better home 

Bright Bazaar 

Verzonken bad

Waarschijnlijk geeft niets in de wereld je badkamer zo’n luxe uitstraling als een verzonken bad. Want dat geeft toch een beetje het idee van een zwembad in huis! En wie heeft er nog een ontspannend tripje naar een of ander chique boutique hotel nodig, als je thuis ultiem kunt relaxen? Maak de badkamer spa look af met wat stoffen slippers, een houten bankje, linnen handdoeken en mooie dispensers voor je shampoo en zeep.


Roomed 

Pinterest

Glanzende metalen

Goud en messing zijn nog steeds alom aanwezig in onze interieurs. Tafelpoten, vazen, kaarsenhouders, lampen, wijzers van de klok. Overal is al wel eens wat glanzends voor gebruikt. Die trend zet zich ook door naar de badkamer. Denk aan goudkleurige en glanzende metalen handvatten, kranen en douchekoppen.


The Creativity Exchange 

HGTV

Pinterest 

Dubbele douche

Douchen met je partner is leuk, romantisch en bespaart een hoop tijd. Tenminste, dat zou je denken. In de praktijk ben je vooral aan het vechten om wie er nu onder de straal mag. Of krijg je ruzie om de temperatuur. De één wordt namelijk graag levend gekookt en de ander denkt uit Ijsland te komen. Oplossing: een inloopdouche met 2 koppen! Kun je eindelijk écht gezellig samen douchen.


Ceasar Stone

Homestone LoveThere are no comments

Add yours