https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/06/5-2.jpg

All time classic: De cognac leren bank

Grote kans dat jij in je kast een ‘little black dress’ hebt hangen. Een jurkje dat altijd kan, of het nu een wild feestje is, of een avondje kerst vieren met familie. Ook als het over meubels gaat bestaat er zo’n klassieker. Ongeacht leeftijd, uitvoering of interieurstijl, de cognac leren bank ziet er altijd goed uit.

Het materiaal en de kleur combineren meerdere uitstralingen tegelijk: natuurlijk, robuust, chique, landelijk, industrieel, vintage, minimalistisch. Dit zorgt ervoor dat de cognac leren bank in ieders woonkamer of kantoor tot zijn recht komt.

Interieurtrends 2018

De cognac leren bank is een all-time klassieker, maar de laatste jaren werd er niet zo heel veel aandacht aan besteedt. We focusten ons meer op zachte, stoffen banken. Vaak ook nog in een hoek-uitvoering. Die trend past natuurlijk ontzettend goed bij het Scandinavische interieur, dat speelt met rechte, strakke lijnen en zachtheid door texturen. Maar het is tijd om weer wat te doen met de all time classics. Want als iets goed is, waarom zou je het dan vervangen?

Daarnaast gaat leer ook nog eens ontzettend lang mee. Je betaalt er misschien wel iets meer voor, maar de bank zal een stuk minder snel beschadigen. Er ontstaat geen vervilting, de bank is makkelijk af te stoffen en een enigszins doorleefde look maakt zo’n bank alleen maar charmanter. Op de lange termijn zul je misschien zelfs nog wel goedkoper uit zijn; de bank is voorlopig niet aan vervanging toe én gaat nooit echt uit de mode. Een nieuw exemplaar kan dus best een tijdje op zich laten wachten.

Een cognac leren bank past bij iedereen

Welke interieurstijl je ook aanbidt; dit exemplaar komt in ieder huis tot zijn recht. Of dit nu in een landelijk, stoer, modern, traditioneel of Scandinavisch interieur is. Dit komt omdat dit soort banken in alle mogelijke vormen, maten, designs, kleurnuances en soorten leer te krijgen zijn. Een diepbruine, glanzend leren bank staat goed in een wat traditioneler of landelijk interieur, terwijl een zachte leren bank met een verweerde look goed tot zijn recht komt in een industrieel of stoer huis.

Ben je benieuwd hoe zo’n cognac leren bank bij jou in het interieur staat? Check dan onderstaande voorbeelden ter inspiratie!


BePure Home

 


Woood

Dallas

Karwei
Myindustrialinterior

Woood

 
There are no comments

Add yours