https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/04/tumblr_ne9hscfBVy1tlwzgvo1_1280.jpg

7 manieren om je tuin goedkoop op te fleuren

Zin om je tuin een make-over te geven maar wil je daar niet al te veel geld aan uitgeven? We geven je 7 praktische budgettips waarmee je straks niet alleen kunt genieten van een gezellige tuin, maar vooral van veel groen!

Draai grindtegels om

Heb je grindtegels in je tuin? Ze zijn niet alleen erg saai en uit de tijd, maar ook lastig schoon te houden. Vervangen door klinkers maakt de bestrating al veel fraaier. Maar heb je daar het budget niet voor, draai grindtegels dan gewoon om, want de onderkant is mooi effen. Wissel je ze ook nog af met kleurige bloemperken dan heb je gevarieerd terras!

Tegels eruit, graszoden erin

Met gras maak je van je tuin en heerlijke speel- of loungeplek. Tegels eruit, grond doorharken, graszoden erin, en veel water geven. Zo geniet je al snel van een prachtige dikke grasmat. Gras zaaien kan ook, maar het duurt veel langer voor je resultaat ziet. En dit gras is nog lang erg teer. Met graszoden ben je sneller klaar en ze zijn voordelig in aanschaf. 

Je bestelt ze al voor €1,55 per m2 bij https://www.graszoden-online.nl/. Ze worden dan binnen een paar dagen bezorgd. Ideaal! Ga de hoogte in

Door bloembakken en potten te vullen met zomerbloeiers zorg je voor veel kleur in de tuin. Timmer bakken van restjes planken of gebruik goedkoop steigerhout. Ga voor meer effect ook de hoogte in en maak meteen bloembakken voor aan de schuur of voor onder het raam.

Een dure vijverbak aanschaffen is onnodig

Waterpartijen brengen veel leven in de tuin. Niet alleen kan je er mooie lissen en dotterbloemen in kwijt, vaak komen er ook kikkers op af. Een dure vijverbak aanschaffen hoeft niet; graaf een oud bad of gebruikte cementkuip in, of zet een zinken teil op het terras. Meteen groots aanpakken met vissen in de bak? Meestal zijn er genoeg tweedehands vijverpompen en vijverbenodigdheden te vinden.

Verander je tuin in een weelderige bloementuin

Met bloemenzaden verander je een kaal stuk grond in een weelderige bloementuin. Of steek tussen de graszoden vakken uit en maak daar bloemperken van. Kies voor voordelige mixen met vogellokkers en bijenplanten, en vergeet de zonnebloemen en stokrozen niet.

Houd je ogen open

Zijn ze de buurt aan het verhuizen of verbouwen? Meestal wordt ook de tuin aangepakt. Houd je ogen open en kijk wat er allemaal wordt weggedaan. Boompjes, struiken, vaste planten: sta vooraan om ze een nieuw onderkomen te bieden – in jouw tuin natuurlijk.

Loop niet om afgeprijsde plantjes heen

Ze staan er meestal wat zielig bij, maar met wat liefde en aandacht bloeien ze vaak weer helemaal op; loop dus niet om de afgeprijsde plantjes van het tuincentrum heen, maar neem ze mee. Kijk uit naar stevige meerjarigen waar nog aardig wat leven in te bespeuren is. Bruine blaadjes knip je af, zet ze in de volle grond, snoei waar nodig en wacht geduldig af.

Gesponsored blogbericht
There are no comments

Add yours