https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/07/Navy-blue-future-proof-trends.jpg

5 tijdloze trends die altijd al hebben bestaan

Dat klinkt een beetje als een contradictie, vind je niet? Hoe kan een trend nu toekomstbestendig zijn? Normaal gesproken verstaan we onder trend een ‘richting die zichzelf ontwikkelt en weer weggaat’. Een iemand begint op Instagram met die leuke letterborden en ineens heeft iedereen ze thuis staan. Een letterbord kun je rustig een trend noemen.

We kunnen wel altijd blijven voorspellen wat de nieuwste trends worden, maar soms is het een goed idee om een stapje terug te doen en te kijken naar wat altijd heeft gewerkt. En dat zijn meer vormen, kleuren en materialen dan je dacht.

Een toekomstbestendige trend is dus een trend die zich constant opnieuw uitvindt. In de essentie blijft het wel hetzelfde, maar over de jaren heen wordt er iets nieuws aan toegevoegd of anders gecombineerd. Wij zochten vijf van die trends voor je op, met bijpassende afbeeldingen. En sommigen van deze foto’s en trends zijn een stuk ouder dan je zou denken…

Marineblauw:

We <3 marineblauw! De kleur raakte iets in de vergetelheid toen iedereen met grijstinten en pastelroze aan de haal ging, maar wij zijn ‘m nooit vergeten! Voor zowel je kleding als je interieur: marineblauw kan altijd, in welk tijdperk je je ook bevind.

Marineblauw werkt vooral goed in lichte ruimtes, waar het voor het nodige contrast zorgt. En het straat prachtig met al het messing en koper wat je tegenwoordig overal ziet. Hou het niet alleen bij de muren! Ook tegels, keukenkastjes en accesoires doen het prima in deze kleur

Foto’s: HomeDeco, Makeover , Melanie Morel, Gravity Homeblog, Instagram , Helynn Ospina 

Natuurlijk hout

Hout zorgt ervoor dat je je goed voelt. Het is een feit dat als je je omgeeft met natuurlijke materialen, dit een positieve werking heeft op je welzijn. Een interieur van hout heeft een kalmeren effect en je hartslag en bloeddruk zullen ervan dalen.

Je denkt waarschijnlijk dat een compleet houten interieur een beetje ouderwets of té vintage is, maar dat komt omdat het een alltime classic is. De gouden regel: maak het hout niet donkerder dan een theevlek en hou het bij minimalistische en moderne lijnen en ontwerpen. Keukens met kastjes van spaanplaat zien er erg architectonisch uit en dat is wat je wilt!

Foto’s: Interior Junkie , Instagram, Showhome, Monocle , VT Wonen , Ceasar Stone 

Tegels met patronen

Ieder huis waarvan je ondersteboven bent van het interieur, heeft wel een ‘wow factor’. En vaak is dat omdat de bewoners voor een spetterende tegel hebben gekozen. Het laat iets zien van durf en lef en het zelfvertrouwen. Je vraagt je meteen af wat voor gedachte er achter de plaatsing van een drukke tegel zit.

Foto’s: Roomed, Eenig Wonen , Interieur Mood , Eenig Wonen , Digtotaal , Studio 0309

Traditionele vormen

En dan hebben het vooral over de ‘Regency’ periode. Dat was ongeveer de 18e en 19e eeuw in Engeland. Al die gedraaide poten bij tafels en lampen waar we zo van houden, stammen ongeveer uit deze periode. Best een tijdloze trend, toch?

Foto’s: Onbekend , Arose Cast , Welke , Jessica Gordon Ryan , Onbekend , Benchmark Furniture 

Exotische prints

Had je ooit gedacht dat dit een tijdloze trend was? Vast niet, omdat je pas sinds kort je Instagram en Pinterest feed vol ziet staan met ananassen, printjes met grote bladeren en meer groens.

Maar het behang van de middelste foto werd al ontworpen in 1887, door William Morris. Daarbij waren bananenplanten en varens dé accessoire in de traditionele Engelse landelijke stijl.

Foto’s: EtsyEtsy, Wehkamp, William Morris , Desenio There are no comments

Add yours