https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/11/1.jpg

15x dit kun je ook met kerstverlichting doen!

Kerstmis is eigenlijk toch echt het feest van licht en warmte. Middenin de donkere periode geven we onszelf een kleine opkikker met door een gezellige sfeer te creëren. En wat hoort daar écht bij? Juist, kerstverlichting.

En die kerstverlichting, die hoef je dus echt niet alleen in de boom te hangen. Al die kleine lampjes bij elkaar creëeren instant warmte en gezelligheid. Dus gebruik ze gerust op andere manieren, zodat je echt wat speciaals maakt van je huis!

Soorten kerstverlichting

In onze jeugd zagen alle lichtsnoeren en kerstlampjes er hetzelfde uit: een groen draad, met daaraan witte nepkaarsjes. Nu was dat al een hele verbetering ten opzichte van héél vroeger, want toen hingen ze doodleuk echte kaarsen in de boom. Niet heel veilig, zeker niet als er ook nog een paar kinderen rondkropen. Gelukkig heb je nu heel wat meer keus als het om kerstverlichting gaat.

Niet alleen de kleur van het snoer, maar ook het soort lampje, de vorm, de lichtwarmte en nog meer zijn er in je eigen smaak te vinden. Er is te veel om op te noemen. Even een kleine onderverdeling:

  • Traditionele kerstverlichting: een lang snoer met daarover verdeeld lampjes, tegenwoordig vaak met ledverlichting. Het snoer komt in een groene (makkelijk weg te werken in de kerstboom of ander groen) en transparante (handig voor bijvoorbeeld in een glazen pot) uitvoering.
  • Waterval verlichting: Een lang snoer, met daaraan weer snoertjes met lampjes. Zo ontstaat er een waterval- of ijspegeleffect. Leuk voor aan de (buiten)muur.
  • Decoratieve lichtsnoeren: Deze lijken enigszins op de traditionele kerstverlichting, maar hier zitten juist decoratieve lichtjes aan. We hebben al lampjes gespot in roosjes, gewoven of gevlochten bollen, transparante bollen, aluminium draadbollen, engeltjes, sterren en nog veel meer!
Meer met kerstverlichting

We weten dus nu: kerstverlichting brengt sfeer in huis. Dus waarom gebruik je de lampjes niet ook op andere plekken? Bijvoorbeeld in de slaapkamer, boven de eettafel, als decoratie in een vaas, om een ladder heen gevlochten. Er zijn zo veel mogelijkheden! Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij verzamelden 15 voorbeelden van hoe je kerstverlichting ook kunt gebruiken.


Hannas Anglar 


Grabsomeideas 

Hometalk 

ShopStyle

Creative Expressions 

Life and Garden

BritCo 

Cosmopolitan 

BuzzFeed

Homeyohmy 

Margo Hupert 

BuzzFeed 

Apartment Therapy 

Fireflywinelights 

Interieur en inrichting There are no comments

Add yours