https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/04/10-extreem-mooie-tuinen.png

10 extreem mooie tuinen

MOEBE

Nog nooit is de tuin zo belangrijk geweest al nu. Waar de tuin vroeger nog een noodzakelijk kwaad was, die men nou eenmaal bezat, maar waar verder geen gebruik van werd gemaakt, is hij vandaag de dag minstens zo’n geliefde verblijfplek als de woonkamer. Is jouw tuin daar nog niet op ingericht? Laat je dan inspireren door deze tien mooie tuinen.

1. Tuinen van Versailles
De tuinen van Versailles zijn in de 18e eeuw ontworpen in opdracht van koning Lodewijk XIV, de zonnekoning. Deze grootste Franse tuin ter wereld is geheel ontworpen door tuinarchitect André Le Nôtre.

10 extreem mooie tuinen

2. Powerscourt Gardens
Rondom een villa in Powerscourt, ten zuiden van Dublin, ligt dit negentien hectare tellende tuincomplex. Het complex is ontworpen in de 18e eeuw en bestaat uit enorm veel ommuurde tuinen en vijvers. Door de vele mooie tuinontwerpen, watervallen en paviljoens ademen de Powerscourt Gardens de romantische sfeer van de Italiaanse renaissance. Je kunt de tuinen bewonderen langs meerdere aangelegde wandelroutes.

10 extreem mooie tuinen 2

3. Garden of Cosmic Speculation
De Garden of Cosmic Speculation is gelegen nabij het Schotse Dumfries in het Verenigd Koninkrijk. Met behulp van wiskunde en wetenschap zijn er in de tuin tal van optische trucs aangebracht, die je continu op het verkeerde been zetten. De tuin is ontworpen door tuinarchitect Charles Jencks, die ook eigenaar van de tuin is. Slechts eenmaal per jaar is de tuin open voor openbaar bezoek.

10 extreem mooie tuinen 3

4. Tuinen van Suzhou
De Chinese stad Suzhou staat bekend om zijn vele historische tuinen. De tuinen worden gezien als ware meesterwerken en zijn verantwoordelijk voor de bijnaam van Suzhou: het aardse paradijs. Van alle tuinen in Suzhou staan er in totaal negen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

10 extreem mooie tuinen 4

5. Jardin Mojarelle
De botanische tuin ‘Jardin Mojarelle’ is gelegen in Marrakech. De tuin is ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Mojarelle, die veertig jaar over deze klus deed. De tuin telt meer dan driehonderd plantensoorten en kenmerkt zich door een consistent gebruik van een diep kobaltblauwe kleur.

10 extreem mooie tuinen 5

6. Giardini La Mortella
De Giardini La Mortella wordt gezien als de mooiste privétuin van Italië. Deze subtropische en mediterrane tuin ligt vlakbij het dorpje Forio op het eiland Ischia en is ontworpen door landschapsarchitect Russel Page. Opvallend aan de tuin is het centraal gelegen amfitheater dat schitterend uitzicht biedt op de zee rondom Forion. In de zomer worden hier klassieke concerten gegeven.

10 extreem mooie tuinen 6

7. Butchart Gardens
Deze weelderige tuinen zijn te vinden op Vancouver Island in Canada. De tuinen zijn in de 20e eeuw aangelegd met aarde van nabijgelegen boerderijen. Het resultaat: 22 hectare aan tuinen, waarin meer dan zevenhonderd verschillende plantensoorten groeien.

10 extreem mooie tuinen7

8. Keukenhof
Tussen de mooiste tuinen mag ook onze eigen trots natuurlijk niet ontbreken: de Keukenhof in Lisse. Deze grootste bloementuin ter wereld is in 1949 aangelegd in opdracht van de burgemeester van Lisse om de rest van de wereld de Nederlandse bloemenpracht te tonen. De Keukenhof is ieder jaar geopend van maart tot en met mei.

10 extreem mooie tuinen 10

9. Claude Monet tuinen
De tuinen van de Franse schilder Claude Monet liggen in Giverny. Ze zijn veelvuldig nageschilderd door Monet, die de tuinen zag als een bron van inspiratie. Dat leverde vele bekende werken op. Tot zijn dood in 1926 waren de tuinen eigendom van Monet. Tegenwoordig zijn ze opengesteld voor publiek.

10 extreem mooie tuinen 9

10.  Abraham Lincoln Memorial Gardens
Deze tuinen zijn aangelegd in Illinois in 1935 door tuinarchitect Jens Jensens ter nagedachtenis aan Abraham Lincoln. In het tuinontwerp is enkel gebruik gemaakt van planten die groeien in de staten waar Lincoln gewoond heeft: Kentucky, Indiana en Illinois.

10 extreem mooie tuinen 8

Meer tuininspiratie nodig? Breng een bezoek aan Fonteyn: de grootste outdoor living mall van Europa.
There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.